M-am născut printre sportivi, eu devenind al cincilea antrenor din familie. Aşadar, am făcut foarte mult sport încă din copilărie. Știam că: „atunci cand voi fi mare, am să devin profesor de educaţie fizică şi sport”.
La vârsta de 11 ani, am început să practic atletismul. Primii paşi i-am facut la probe combinate (pentatlon şi heptatlon), după aceea m-am specializat la aruncarea suliţei. Cu ajutorul tatălui meu, care mi-a fost şi antrenor, am reuşit să ajung pe cele mai înalte trepte ale podiumului, să obţin medalii la Campionatele Naţionale ale României, categoriile juniori şi tineret şi locul V la Zilele Olimpice ale Tineretului European, competiţie pentru cadeţi desfăşurată în Danemarca.( un fel de Jocuri Olimpice pe continentul nostru). Am practicat atletism timp de 9 ani.
Alimentaţia sănătoasă, obiceiurile sănătoase, psihologia sportivă, mişcarea în general, mai ales competiţia, făceau parte din viaţa mea şi erau cele mai frecvente subiecte de discuţie din casa noastră. Astfel, tot traseul meu profesional a venit foarte natural.
Am visat să devin antrenor personal de fitness foarte devreme (în jurul varstei 12-13 ani). Era perioada când această meserie în România era aproape inexistentă, însă ştiam din filme ce presupunea. Pasiunea pentru psihologia sportivă am dezvoltat-o tot pe parcursul copilăriei şi prin experienţa carierei de atlet. Citeam cărţi cu această temă şi mă concentram să îmi dezvolt toate calităţile psihice care mă ajutau să devin campioană. Aveam tot felul de metode ca şi suport mental la antrenamentele zilnice, dar mai ales la competiţiile de anvergură. După 9 ani de atletism, în anul II de facultate, am decis să mă opresc, să pun punct acestei etape din viaţa mea. Începusem să înţeleg mai bine care îmi sunt limitele pentru nişte performanţe sportive foarte ridicate şi descoperisem că era mult mai important să fiu interesată de cunoaşterea în profunzime a corpului uman.
Am absolvit ANEFS Bucureşti, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, promoţia 2004.
O dată şi cu obţinerea diplomei de masterat în Kinetologie şi Biomecanică, la Facultatea de Kinetoterapie(ANEFS) , visul meu de a deveni specialist în fitness începea să se materializeze, pentru că îmi doream să fiu un antrenor care are cunoştinte cât mai vaste. În perioada studenţiei au existat multe etape însufleţitoare printre care experienţa de student bursier al Comitetului Olimpic Român ( am făcut parte timp de 2 ani, dintr-o echipă de 10 studenţi selectionaţi de catre C.O.R., din Facultăţile de Educaţie Fizică şi Sport din toată ţara. Beneficiam de o bursă de pregătire ca viitori specialişti în sportul de performantă. Participam la diferite simpozioane, sesiuni de comunicare ştiinţifică organizate de către Academia Olimpică Română, făceam analiza activităţii sportivilor de performanţă din centrele şi loturile olimpice din România de la Piteşti, Bascov şi Poiana Braşov).
O alta etapă importantă a fost în perioada masteratului , cea de student Erasmus în Franţa, la Nisa – la UFR STAPS Nice Sophia Antipollis (Faculte de Science et Technique des Activitees Physique et Sportives).
Nisa a fost locul şi momentul în care am luat decizia de a deveni antrenor personal şi de a face o schimbare de direcţie. Din antrenor de atletism (lucram deja la CSS7 Dinamo Bucureşti cu grupe de copii), în direcţia „personal trainer”. În 2007 am fost selecţionată ca antrenor personal şi instructor de aerobic la World Class International, în prezent World Class România. În perioada 2015 – 2016, am primit rolul de coordonator în departamentul Personal Training, având în responsabilitate activitatea antrenorilor personali din mai multe centre ale companiei în care am lucrat.
Oamenii pe care i-am intalnit în cei 15 ani de experienţă, în special cei cărora le-am fost antrenor personal (adulţi şi copii), participanţii claselor de grup fitness/aerobic precum şi toţi cei cărora le-am fost profesor, reprezintă o sursă inepuizabilă de inspiraţie pentru mine. Ei sunt „motorul” ce mă face să mă dezvolt continuu. Îmi place să antrenez, îmi place să observ oamenii, să îi analizez şi să îmi închipui cât de frumos sportul le poate contura viaţa!
Rolul de instructor de grup fitness, certificarile Les Mills (Body Pump, CxWorx, Grit), specializările obţinute în antrenamentul funcţional (TRX, Bosu, Kettlebell, FMS), participarea la nenumarate cursuri in Europa şi SUA , mi-au susţinut plăcerea de a-i învăţa şi direcţiona într-un mod corect pe oamenii veniţi la clase mele.
Din 2013, fiind profesor-formator în departamentul Personal Training, din cadrul Școlii de Fitness Move-On, am participat continuu la pregătirea unor generaţii întregi de antrenori de fitness. Am reprezentat România (ca prezentator şi profesor al şcolii) în Convenţii Internaţionale de Fitness din Italia(Rimini) şi Grecia (Atena).
Sunt mândră să fiu prima femeie-instructor din România certificată în Kettlebell (prin Federaţia Ghira Sport din Italia în 2012, Cehia-Praga).
Cred foarte mult în sport, în mişcare în general, în beneficiile antrenamentului dinamic, în valoarea antrenamentului cu greutăţi şi în tot ce ţine de dezvoltarea echilibrată a calităţilor fizice ale corpului uman.
Obiectivul meu este: ARMONIA!
Ședinţele de antrenament le efectuez în propriul studio de antrenamente – The Training Room by Andreea Pavel. Îmi dedic o parte din timp unei categorii speciale de vârstă: tinerii şi adolescenţii – care necesită o atenţie deosebită. Îmi doresc ca sportul să devină un suport puternic pentru viaţa, iar eu să am bucuria de a contribui la educaţia lor.