Descoperă KINSTRETCH - antrenamentul pentru un corp mai flexibil, articulații sănătoase și pentru o versiune mai liberă a ta!

Sistemul ce crește capacitatea de mișcare, controlul asupra corpului, flexibilitatea
și toată gama de mișcări utilizate în viața ta!
Locuri limitate!

1lecție / săptămână

LUNI 8:00 sau MARȚI 19:00

8 săptămâni antrenament de 60-75 min

ON-LINE, pe ZOOM

Practica FRC(FUNCTIONAL RANGE CONDITIONING)  și KINSTRETCH este peste ceea ce am exersat până acum în materie de mobilitate.

Mi-a schimbat complet perspectiva  și convingerile pe care le aveam despre dezvoltarea mobilității sau antrenamente de stretching.

Viziunea  asupra antrenamentelor pe care le fac pentru mine, cât și pentru oamenii care au ales să le fiu antrenor, s-a  schimbat radical  în momentul în care am decis să investesc în niște cursuri de specializare sub îndrumarea unei echipe de specialiști din Canada. ( FRS – Functional Range System, creată de dr. Andreo Spina , specialist fizioterapeut)

Știința Sportului  a avansat foarte mult, iar metodele și mijloacele  de creștere a performanțelor cât  și posibilitățile  de mișcare ale corpului uman  au fost mereu în lista mea de interes. Află mai multe despre mine aici.

Însă o dată  cu  accidentarea mea la genunchi,(ruperea ligamentului încrucișat anterior într-un accident la schi) a făcut să devin  și  mai conștientă de modificările care au loc în corpul meu în urmă traumatismului și ulterior în urma  perioadei  de recuperare.

În urmă cu 2 ani , am decis să parcurg  cursurile  de FRC  și   apoi de  KINSTRETCH. De atunci folosesc foarte frecvent în cadrul părții de încălzire , sau  printre exercițiile de flexibilitate sau  chiar în lecții integrale adresate  creșterii mobilității  ceea  ce am învățat și observ cum partea această face diferența în antrementele  elevilor mei . 

Uitându-mă în jurul meu, observ zi de zi cât de mulți oameni ( aș putea spune fără să exagerez, chiar toți) au nevoie de cel puțin un antrenament de mobilitate pe săptămână pentru  a dobândi un corp mai sănătos , mai viguros și cu o mai mică probabilitate de a fi expuși la accidentări, cu  o mai bună capacitate de a se mișca.

Pentru cei  care fac  deja multe activități sportive – să îi susțină  în obținerea unor performanțe mai bune, astfel introducând în programul lor de antrenamente și  acea lecție de mobilitate care să  facă diferența.

Dacă ai ajuns aici, cel mai probabil te încadrezi în cel puțin una din aceste categorii:

Ai o formă fizică foarte bună!

Ai reușit să obții o formă fizică foarte bună sau chiar ești sportiv de performanță, dar vrei mai mult și nu știi ce lipsește. Ai vrea să ai mai multă mobilitate, să ai mai mult control asupra mișcărilor, și să îți păstrezi acest nivel obținut având articulațiile sănătoase în timp ce îți valorifici corpul la maxim.

Nu ai suficientă libertate de mișcare!

Te miști greoi, articulațiile te țin și nu sunt îndeajuns de mobile pentru tot ceea ce ai vrea să faci. Vrei să fii mai efficient, iar un corp mai flexibil simți că ar face diferența.

Vrei să te apuci de sport, dar nu știi de unde să începi!

Poate acum ai vrea să te apuci de mișcare, dar ai teama de a nu te accidenta sau de face ceva greșit. Încă nu te simți pregătit pentru mișcari intense, ai unele dureri articulare, iar asta te face să ai reținere în a începe un program de exerciții fizice.

Vrei să te recuperezi după o acctidentare!

Poate ai suferit o accidentare în urma căreia mușchii si articulațiile nu îți mai funcționează prea bine. Vrei să devii cel putin la fel de funcțional cum erai, să îți recapeți mobilitatea și să nu mai ai dureri de câte ori dorești să faci o activitate ce implică activitate fizică.

Ești la vârsta când încep să apară problemele articulare!

Cel mai important pentru tine este buna funcționare a articulațiilor, să nu mai ai dureri musculare sau articulare, să ai măcar un antrenament special pentru aceste nevoi. Te interesează să te miști ușor și bine, să îți poți face cu plăcere activitățile zilnice.

Vrei mai multă mobilitate!

Pur și simplu vrei să ai un antrenament adevarat pentru dezvoltarea mobilității. Simți că asta îți lipsește în programul tău de antrenamente. Vrei mai mult decât un stretching. Trebuie să existe ceva care să te facă să obții un corp cu adevarat flexibil, chiar dacă mobilitatea nu e punctul tău forte.

Lipsa mobilității și a stabilității articulare este principala cauză a durerilor musculare, articulare și a difuncționalităților induse de postura incorectă.

Kinstretch este tipul de antrenament care a fost conceput pentru a preveni astfel de dureri, pentru a preveni accidentările, ajutându-te sâ ai un corp mai funcțional care se mișcă cu mai mare lejeritate în orice împrejurare. Totodată, știi foarte bine că aceste disconforturi nu se încadrează în zona exercițiilor de recuperare sub îndrumarea unui un terapeut și nici exercițiile standard de fitness parcă nu sunt complet de folos.

Care ar fi solutia?

Raspunsul scurt este ca ai nevoie de mai multă mobilitate și atenție asupra lucrului articular, dar ca  să fiu și mai clară: ai nevoie să introduci în calendarul tău o activitate care să ajute pas cu pas, prin exerciții eficiente, special concepute, gândite și testate pentru creșterea mobilității și a libertății de mișcare.

Acum câțiva ani (prin 2017) eram la schi în Azuga.

Dornică să zbor pe pârtie, într-o zi cu soare, m-am aruncat pe schiuri la prima oră a dimineții pe o pârtie înghețată, fără pic de încălzire…„Pentru că eu sunt sportivă și nu am cum să cad și să-mi rup ceva!”

Rezultatul: rupere totală a ligamentului anterior încrucisat la genunchiul stâng…(în ciuda condiției fizice, a experienței sportive și profesionale acumulate).

M-am accidentat acolo unde posibilitățile mele de mișcare erau limitate și insuficient de dezvoltate încât să susțină șocul căzăturii.

Recuperarea mea a fost foarte rapidă având în vedere că făceam sport de mulți ani în mod constant, dar în același timp un lucru bizar se întâmpla: în timp ce genunchiul operat își revenea, alte părți ale corpului (șoldul opus, glezna și chiar coloana vertebrală) își pierduseră din funcționalitate, din mobilitate și din simetriile obișnuite. Lucru care m-a îngrijorat chiar mai mult decât genunchiul accidentat!

Dorind să mă repar și să îmi recapăt funcționalitatea, am început să fiu atentă la modul de funcționare al corpului meu, să mă descopăr tot mai mult, să realizez că deși am făcut foarte mulți ani de sport o condiție fizică înaltă și o tehnică exemplară nu au întotdeauna legătură cu niște articulații sănătoase!

O dată cu accidentarea am dorit să înteleg care a fost cu adevărat cauza a accidentării lăsând la o parte oboseala și lipsa încălzirii.

Am început să privesc altfel corpul uman, să realizez cât de important este să antrenezi mușchii și articulațiile în toate posibilitățile lor de mișcare. Fiecare articulație are nevoie să lucreze în toate planurile și unghiurile pentru care a fost creată pentru a-și îndeplini funcțiile.

Am descoperit că aveam foarte multe de pus la punct și că aceste disfuncționalități pot fi oricând cauzele unor noi accidentări sau ale frecventelor dureri pe care le mai avem cu totii, cei care facem mișcare, dar mai ales cei care nu fac deloc sau lucrează incorect.

Am înțeles cât de important este să acord atenție specifică articulațiilor în antrenamentele mele, prin exerciții speciale de prevenție, să am un control cât mai mare asupra corpului și să ajung să îl cunosc și mai bine dacă vreau să fac ce vreau cu el. Vreau să pot face mișcare cu un randament cât mai aproape de potențialul meu maxim, fără dureri, fără accidentări și pentru toată viața!

La fel îmi doresc și pentru cei pe care îi antrenez. Îmi doresc ca și ei să beneficieze de aceste cunoștințe dobândite și consider că aceste antrenamente sunt indispensabile oricărui om care dorește să-și întrețină corpul cât mai sănătos și liber la orice fel de mișcare.

Dacă și tu treci sau ai trecut prin astfel de experiențe, sau vrei să le previi, ai nevoie să introduci în calendarul tău o activitate care să facă diferența la ceea ce ai făcut până acum, să ai în sfârșit mai multă mobilitate!

Dă-mi voie să-ți prezint..

KINSTRETCH – antrenamentul pentru un corp mai flexibil, articulații sănătoase și pentru o versiune mai liberă a ta!

Ce este KINSTRETCH?

Sistemul este unul născut din cercetări științifice. Toate mișcările și tehnicile de antrenament au fost selectate pe baza unor investigații meticuloase efectuate de experți în condiționare fizică și medicală, deoarece se referă la controlul corpului, prevenirea accidentărilor, sănătatea articulațiilor și longevitatea fizică.

Un instructor certificat KINSTRETCH este de asemenea certificat în Functional Range Conditioning (FRC), ceea ce îl face pregătit în mișcarea umană, controlul corpului și biomecanică. Asta înseamnă că instructorul tău de KINSTRETCH este instruit în detectarea și corectarea disfuncționalităților din corpul tău pe măsură ce practici.

Deci de fiecare dată îți este făcută o evaluare funcțională în funcție de care vei efectua mișcările specifice unei lecții de Kinstretch.

Spre deosebire de multe sisteme de antrenament, practica KINSTRETCH este completată de un sistem de autoevaluare care-ți permite să-ți monitorizezi singur propriul corp pentru disfuncționalități care pot provoca dureri, performanță scăzută sau care te pot pune în pericol de accidentare.

Pentru a-ți menține funcționalitatea corpului, înseamnă adesea să faci mai mult decât de câteva ore pe săptămână. Ca atare, o parte a metodologiei KINSTRETCH este dedicată repartizării exercițiilor la domiciliu pentru a asigura sănătatea și longevitatea articulatiilor.

Creat de medici experti, prin antrenamentele de KINSTRETCH vei obtine:

*creat de catre Dr. Andreo Spina (Canada) în cadrul programului FRS – Functional Range System

De ce KINSTRETCH?

Îmbunătățește mobilitatea și capacitatea de mișcare

Dezvoltă
flexibilitatea

Crește focusul ajutându-te să îți descoperi mai bine propriul corp

Îmbunătățește performanța fizică

Crește forța și controlul asupra întregului corp​

Îmbunătățește funcțiile neurologice

Previne accidentările asigurând sănătatea și longevitatea articulațiilor

Poate fi inclus ca și program de recuperare în urma accidentărilor

Kinstretch:

“A MOVEMENT ENHANCEMENT SYSTEM THAT DEVELOPS MAXIMUM BODY CONTROL, FLEXIBILITY AND USABLE RANGES OF MOTION”

-DR. ANDREO SPINA (CREATOR OF KINSTRETCH)

De ce ai nevoie?

Doar de o saltea și 2 yogablocks!

Nu mai lăsa durerile articulare să-ți strice planurile!

Începe acum o activitate pentru care îți vei mulțumi în viitor!
Locuri limitate!

Ședință Online

Participă de oriunde

Completează formularul și te voi anunța în cel mai scurt timp când este următoare ședință online disponibilă.

Ședință Outdoor – în persoană

În București, …(adresa)

Completează formularul și te voi anunța în cel mai scurt timp când este următoare ședință outdoor disponibilă.

Întrebări frecvente

Despre mine

Sunt antrenor personal de fitness și instructor de grup de aproximativ 17 ani. Provin dintr-o familie cu tradiție sportivă și am practicat atletismul de performanță de la varsta de 11 ani până la cea de 20, devenind campiona României la juniori în proba pe care am practicat-o.

13 ani în care am lucrat în cel mai mare lanț de săli de fitness din Romania unde am fost antrenor personal, instructor de grup pentru clase de condiție fizică (Les Mills: Body Pump-Grit-CxWorx; BOSU , TRX , Interval, Stretching și orice altă clasa cu profil atletic, devenind în 2011 primul antrenor–femeie din România certificat în kettlebell de către Ghira Sport, la Praga).

Am coordonat echipe de antrenori ca și Fitness Coordinator, iar timp de 4 ani am fost profesor formator pentru instructori de fitness la Școala de Fitness „Move On”.

Andreea Pavel

Trainer Credentials

Ședință KINSTRETCH Online

Participă de oriunde

Completează formularul și te voi anunța în cel mai scurt timp când este următoare ședință online disponibilă.

Ședință KINSTRETCH Outdoor

În București, …(adresa)

Completează formularul și te voi anunța în cel mai scurt timp când este următoare ședință outdoor disponibilă.